Painatukset

×××× YKSITTÄISET PAINATUKSET ××××

Alla olevat hinnat sisältävät yksittäin tilattuihin painatuksiin liittyvät kustannukset. Yksittäin painettuna toteutukselle tulee hieman enemmän hintaa, mutta emme erikseen veloita konsultaatiosta, alkuperäisen aineiston valmistelusta tai yksinkertaisten ideoiden – kuten tekstit, symbolit ja raamit – suunnittelusta ja sommittelusta. Painatustekniikka valitaan aineiston perusteella ja suosittelemme paikan päällä toteutuskelpoisinta vaihtoehtoa.

painatus_s

PIENI PAINATUS ×××× 10e
Pienikokoinen painatus tyypillisesti tarkoittaa alle 15cm logoa, kuvaa tai tekstiä joka sijoitetaan esimerkiksi työtakin rintapieleen tai vaikkapa pelipaidan hihaan.

Yksittäisiä merkkauksia sekä pieniä eriä voidaan toteuttaa paikan päällä parhaimmillaan tunneissa yksivärisestä flock- ja flex-materiaalista. Moniväristen prässimerkkien painatus vie materiaalin vaatiman kuivumisajan vuoksi vähintään päivän.

Kuvan tuote

painatus_m

KESKIKOKOINEN PAINATUS ×××× 15e
Keskikokoinen, yleisesti yli 20cm leveä painatus sisältää kuvaa tai tekstiä mikä sijoitetaan t-paidan rintamukseen tai vaikkapa vetoketjuhupparin selkään.

Keskikokoisten kuvien toteutukseen pätevät samat säännöt kuin pienissä painatuksissa, mutta kuvakoon kasvaessa grafiikoista saa näyttävämpiä. Pienimpien, yksityiskohtaisten aineistojen kanssa kannattaa varautua valitsemaan reilusti isompi painatus kuin rinta- tai hihalogo.

Kuvan tuote

painatus_l

ISO PAINATUS ×××× 20e
Isot painatukset ovat yleensä vetoketjuhuppareiden tai peliasujen selkään painettavia seuralogoja, pelinumeroita, nimiä ja sponsoripainatuksia. Alle 45cm korkeat painatukset kuluttavat enemmän materiaalia ja vaativat aina tapauskohtaista suunnittelua ja mitoitusta tekstiilin kokoon.

Isojen kuvien toteutuksessa otamme muun muassa huomioon ettei huppu laskeudu painatuksen päälle ja tarkistamme onko tekstiilimallissa muotolaskoksia vaikeuttamassa painatuksen sijoittelua. Isomman materiaalimenekin lisäksi hintaan vaikuttaa esimerkiksi tekniikasta riippuen värien määrä. Kannattaa myös miettiä hengittämättömän painatusmateriaalin pinta-alaa käyttömukavuuden kannalta.

Kuvan tuote

×××× PIENET PAINATUSERÄT ××××

Lämpösiirtokalvojen sovelluttua aineiston painattamiseen, on tarpeen vaatiessa kustannustehokkaampaa tehdä kerralla pieni setti tuotteita. Pienet erät onnistuvat tarvittaessa hyvinkin nopeasti ja laskemme lopullisen hinnan suurinpiirtein seuraavanlaisen kaavion mukaisesti. Viimeisillä riveillä on esimerkkejä tyypillisimmille painatusyhdistelmille. Koska jokainen tilaus on työmääränsä suhteen yksilöllinen, emme voi luvata kiinteitä, määräkohtaisia hintoja painatuksille.

 Koko/Määrä Alle 5 Yli 5 Yli 20 Yli 40
Pieni painatus  10e/kpl  8e/kpl  6e/kpl  5e/kpl
Keskikokoinen  15e/kpl  13e/kpl  10e/kpl  8e/kpl
Iso painatus  20e/kpl  17e/kpl  14e/kpl  12e/kpl
Työvaate*  25e/kpl  20e/kpl  15e/kpl  13e/kpl
Messupaita**  30e/kpl  25e/kpl  20e/kpl  16e/kpl
Pelipaita***  30e/kpl  25e/kpl  20e/kpl  17e/kpl

* Eteen pieni yritystunnus, yläselkään keskikokoinen logo.

** Eteen keskikokoinen kuva, selkään logo ja www-osoite.

*** Taakse nimi & numero, eteen pieni seuratunnus.

×××× SUURET PAINATUSERÄT ××××


Isommat tuotantoerät toteutamme yhteistyössä Oulun keskustassa sijaitsevan painopajan kanssa kangasväreillä ja seuloilla. Perinteinen (tosiasiassa jo muinainen, noin kaksi tuhatta vuotta vanha) seripainotekniikka on edelleen paras sekä kustannustehokkain tapa viimeistellä isompi pino tekstiilejä kun painatuskuvio pysyy samana ja koostuu selkeistä värikerroksista.

Keskimäärin hinta muutaman kymmenen kappaleen tilauksissa on noin 25cm kokoisella yksivärikuvalla 7e/kpl (sisältäen arvonlisäveron 24%). Tarkempi hinta lasketaan tapauskohtaisesti.

Seripaino soveltuu myös erinomaisesti näyttävien paperituotteiden painatukseen, kuten kartonkiflyerit, cd-levyn kannet ja paperikassit. Myös Oulun Paitapainon omat paperikassit on toteutettu tällä menetelmällä.